Ervaringen van collega's

Enkele uitspraken van collega's over de Loopbaan4daagse:

  • "Ik raad al mijn collega-docenten aan om mee te doen. Mooie kans om kennis uit te wisselen. Je krijgt er energie van!”
  • "Het zet je aan het denken: waarom doen we dingen zoals we doen? Ik leer veel van de gesprekken met collega’s.”
  • "De workshop heeft ervoor gezorgd dat ik me bewuster ben van welke dingen ik leuk vind om te doen en welke dingen me veel energie kosten”
  • "We hebben veel toegewijde docenten. Fijn om te zien dat zij hun kennis zo openlijk willen overbrengen”
  • "Veel variatie in het aanbod. Workshops waar ik niet meteen aan denk”
  • "Al pratend kom je veel te weten”
  • “Nieuwe gezichten en inzichten. Zeer waardevol”
  • “Het is goed om een duidelijke keuze te maken m.b.t. welke ontwikkeling jij wil doormaken. Dan vormt een ander niet het plan”

Interview uit 2010 met Eugène Bernard voorzitter Raad van Bestuur Ons Middelbaar onderwijs: "Ga ontdekken of het gras groener is bij de buren."

Loopbaan
"Ik heb mijn carrière niet bewust uitgestippeld. Soms komen dingen op het juiste moment op je pad. Althans, zo is dat bij mij gegaan. Toch is er wel degelijk een rode draad te ontdekken in mijn loopbaan: mijn carrière heeft voordurend in het teken gestaan van kennis en onderwijs. Daarnaast heb ik het altijd belangrijk gevonden om mijn eigen vrijheid in het werk te creëren en te organiseren. Ik beschouw mijn werkgever als een opdrachtgever. Deze gedachte geeft mij de ruimte om mijn eigen keuzes te maken en scherp te blijven. Daar voel ik me goed bij.
Wat ik wil voorkomen, is dat ik op de automatische piloot ga functioneren. Ik wil blijven leren. Als ik merk dat ik anderen niet meer kan verrassen, of als ik geen nieuwe dingen meer kan ontdekken, is dat voor mij een teken om verder te kijken of zaken anders aan te pakken. Ik ben daar overigens niet bang voor. Ik vertrouw op mijn eigen kracht. En dat is tot nu toe altijd goed gegaan"

Loopbaantip
"De tip die ik iedereen binnen OMO zou willen meegeven: verken de wereld om je heen. Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Maar is dat ook werkelijk zo? Dat kun je alleen weten als je het probeert. Dan pas kun je erover meepraten. Tip 2: houd je niet vast aan schijnzekerheden, durf buiten de kaders te denken en je eigen vrijheid te pakken binnen de organisatie. Er is meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt."

Loopbaan4daagse
"Medewerkers kunnen deelnemen aan workshops of meelopen met een collega. De laatste optie vind ik heel mooi: ik zou iedereen willen aanraden om in deze week een kijkje te nemen in de keuken van een collega en eens de proef op de som te nemen. Wie weet smaakt het naar meer. Of niet, en dan weet je dat ook weer."

Meelopen met de raad van bestuur
"Tijdens de Loopbaan4daagse mogen collega’s ook met ons meelopen. We zullen aanschuiven bij een vergadering van de raad van bestuur. Andere activiteiten worden door de agenda van dan bepaald. Ik ben benieuwd.
Zelf zou ik nog wel een keer een dagje willen meelopen in het beroepsonderwijs. Het liefst als leerling op een vakschool. Bouwtechniek lijkt me wel wat. Temeer omdat ik graag zelf hout bewerk in mijn vrije tijd. Ik vind het heerlijk om af en toe met mijn handen te werken. Wie weet word ik ooit nog eens meubelrestaurateur."

Eugène Bernard
Voorzitter Raad van Bestuur Ons Middelbaar Onderwijs