Ervaringen van collega's

Interview met Maaike van de Pas (OMO SG De Langstraat)

Een onderdeel van de Loopbaan4daagse is de mogelijkheid om je, in de maand november, aan te melden voor een meeloopactiviteit binnen of buiten de organisatie. Iedere medewerker kan hier aan deelnemen. Als organisator of als deelnemer.

Vorig jaar heeft Maaike van de Pas (mede-voorzitter van het OMO netwerk voor kwaliteitszorg) meegelopen bij Avans. Ze was te gast bij Leendert Dörr, een oud-collega van OMO. Leendert is lid van het Avans Qualitiy Team en houdt zich onder andere bezig met accreditaties. Maaike heeft met Leendert meegelopen en was daar erg enthousiast over!

Lees hier haar verhaal:
Sinds 2011 ben ik werkzaam voor OMO SG De Langstraat. Eerst in de rol van communicatiemedewerker en daarna ben ik me gaan verdiepen in de kwaliteitszorg. Ik merkte al snel dat ik het leuk vind om schoolresultaten te analyseren, ontwikkelingen te volgen en in kaart te brengen en mee te denken over “hoe dingen anders kunnen”. Ik vind het ook erg belangrijk om de verbinding te zoeken en met elkaar mee te denken. Gelukkig denken veel collega’s binnen OMO ook zo. Dat maakt bijvoorbeeld ook de deelname aan het netwerk voor kwaliteitsmedewerkers zo leuk! Kers op de taart zijn dan de meeloopdagen. Deze maken het mogelijk om ook buiten je eigen organisatie te kijken. Dat is heel bijzonder en waardevol!

Waardoor heb je besloten deel te nemen aan de meeloopdagen? Het is een cliché maar je leert nu eenmaal veel van anderen. Ik vind het altijd leuk om ideeën op te doen.

Wat bepaalde je keuze voor juist deze meeloopdag? Het leek me goed om eens in een heel andere onderwijs omgeving te zien welke invulling wordt gegeven aan de kwaliteitszorg. Denk aan de tevredenheidsmetingen die worden gedaan of de wijze waarop een zelfevaluatie wordt uitgevoerd. Ik heb heel veel gezien en gehoord tijdens de meeloopdag waarvan ik dacht:” daar kunnen wij ook iets moois mee gaan doen!”.

Kan je wat meer vertellen over je ervaringen, wat heeft het je opgeleverd? Het levert je om te beginnen een hele leuke dag op. Het is fijn om ervaringen uit te wisselen. Eens te toetsen of wat je doet ook in de ogen van een ander zinvol is. Je hebt een open gesprek over wat goed gaat en wat misschien nog aandacht nodig heeft. Vergeet niet dat je zelf ook veel ervaring hebt en dat degene die de dag organiseert ook vaak enthousiast wordt van jouw werk.

Is er nog iets dat je wilt meegeven aan collega’s over de meeloopdagen? Doe mee! Stap uit je comfort zone en blijf jezelf ontwikkelen!

Wil je je ook opgeven voor een meeloopactiviteit? Geef je hier op!

 

Hieronder een korte sfeerimpressie van de Loopbaan4daagse van 2016:


Enkele uitspraken van collega's over de Loopbaan4daagse:

  • "Ik vond de meeloopochtend erg leerzaam en ik vertrok met een positief gevoel”
  • "De Loopbaan4daagse voelt voor mij als een kadootje”
  • "De aanbieder deed moeite om mij iets extra's mee te geven”
  • "Leuke afwisselende werkvormen"
  • "Een frisse blik van een buitenstaander”
  • "Leuke gesprekken waardoor ik besef dat ik toch wel erg boeiend werk heb”
  • "Smaakt naar meer”
  • “Een bijzonder goede workshop welke voor veel collega's een aanrader is”
  • “Altijd leuk te ervaren dat iemand met andere ogen vragen stelt over het voor jouw dagelijkse, normale werk”