Talentenscan; wat is jouw talent?

De talentenscans zitten helaas helemaal vol gepland.

Uit onderzoek blijkt dat kennis van talenten weinig toegevoegde waarde heeft. Inzet van talent daarentegen heeft een voorspellende waarde voor het psychologisch welbevinden. Met andere woorden: juist bij het inzetten en ontwikkelen van je talent ligt de winst. Ken je jouw talenten?

  • Welke kwaliteiten heb ik (nog meer)?
  • Hoe kan ik mijn talenten (nog meer) aanboren/zichtbaar maken op mijn werk? Hoe kan ik deze bewust(er) inzetten?
  • Zijn collega’s voldoende op de hoogte van mijn talenten?  

Maak gebruik van de mogelijkheid om een Talentenscan te doen en krijg inzicht in je kwaliteiten en hoe je deze kunt inzetten.

Voor wie?
Iedereen kan een Talentenscan doen: OP, OOP en leidinggevenden. Het is aan te bevelen als je je herkent in één van bovenstaande vragen.

Let op! Indien je reeds in het bezit bent van een Insights Discovery profiel, geeft de talentenscan weinig nieuwe inzichten. We raden je dan af om je in te schrijven om teleurstelling te voorkomen èn andere collega’s de kans te geven zich in te schrijven.

Wat houdt het in?
Het Octogram Talentenprofiel is bedoeld om jouw talenten op werkgebied in kaart te brengen. Over welke kwaliteiten en sterke punten beschik je, waar ligt jouw voorkeursrol, op welke manier communiceer je graag, hoe ga je om met veranderingen, in wat voor soort organisatie kom je het beste tot je recht, wat is je rol in het team en past een leidinggevende functie bij je? Maar ook: bewustwording. Wat is minder goed ontwikkeld en waar zou je stappen in kunnen zetten?

Voor een voorbeeld van een Talentenprofiel klik hier 

Wat kun je verwachten?
Voorafgaand aan de afspraak vul je thuis een vragenlijst in. Dit neemt ongeveer 20 minuten in beslag. Tijdens de afspraak ga je in gesprek met één van de loopbaanadviseurs van ProMotion. In dit gesprek bespreek je de uitkomsten van de scan, de gestelde doelen en je actieplannen. De loopbaanadviseur stimuleert je om doelgericht aan de slag te gaan met jouw vraagstukken. Alles wat je bespreekt wordt vertrouwelijk behandeld. Na afloop bepaal je zelf of je de uitkomsten wilt delen met je leidinggevende.

Wat levert het op?
Inzicht in je eigen talenten en voorkeuren. Je weet wat een passende volgende stap is om je talenten meer zichtbaar te maken en in te zetten.

Praktische informatie

  • Inschrijven via het tabblad workshops
  • Duur: het gesprek met de loopbaanadviseur duurt ongeveer 1,5 uur
  • Door wie: Je hebt een afspraak met Marucha van Bebber, Jolanda Oorschot, Noortje van Herpen of Lianne van Wanrooi, loopbaanadviseurs bij ProMotion